1. #1
    Senior Member pepelepew Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    21-Haziran-2010
    Nerden
    Istanbul
    Mesaj
    884
    Merhabalar
    A4 Allroad (2015) kullanıyorum geçen sosyal medyada takip ettiğim aynı araca sahip yurtdışından bir kullanıcı vites topuzunu Stronic olarak değiştirmiş çok hoşuma gitti.
    Bunu nerde yaptırabiliriz maliyeti ne olur fikri olan var mı?
    Aşağıya benimki ve bahsettiğim kişinin görselini ekliyorum.



  2. #2
    Junior Member
    Üyelik Tarihi
    01-Ekim-2016
    Nerden
    Antalya
    Mesaj
    4
    Merhaba,
    Ben de Allroad kullanıyorum. Sanırım forumda çok fazla kullanan yok. Bu konuyu merakla izliyorum. Değişimle ilgili bilgi edinirseniz gelişmeleri öğrenmek isterim.


    Sent from my iPad using Tapatalk

  3. #3
    Senior Member pepelepew Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    21-Haziran-2010
    Nerden
    Istanbul
    Mesaj
    884
    Ben çoğu fikri ve bilgiyi bu forumdan öğrendim ilgili birisi denk gelirse mutlaka cevap verecektir )

  4. #4
    Administrator Ümit Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    09-Temmuz-2006
    Nerden
    Bursa
    Mesaj
    8,447
    Ben derisini q5in yenilettim içindeki geçme sistemi aynı ise audiden sipariş verip dışarıda taktırılabilir, bu vistes topuzu normalde hangi araca ait?
    2F2F Mazisi..

  5. #5
    Senior Member pepelepew Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    21-Haziran-2010
    Nerden
    Istanbul
    Mesaj
    884
    Valla o konuda hiç bir fikrim yok aslında aliexpress gibi sitelerde çok satışta görüyorum ama uyum sağlar mı neye dikkat etmek lazım ne yapmalı bilmiyorum. Servise sorsak her şey fahiş fiyatlarla satılıyor. :/

  6. #6
    Senior Member ingolstadt Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    08-Aralık-2010
    Nerden
    Avusturya
    Mesaj
    4,707
    Bu degişimi forum üyesi kardeşimiz @a4udi nickli Gökhan yapar,hali hazırda kendisinin forumda DIY başlıgı altında bircok restorasyon işlemleri var ve Audi ye oldukca hakim.


    Gesendet von iPhone mit Tapatalk
    Vatan sevgisi imandandir. H.z. Muhammed(Sav)

  7. #7
    Administrator Ümit Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    09-Temmuz-2006
    Nerden
    Bursa
    Mesaj
    8,447
    Gökhana kısmetse carplay için gidicem , dediğiniz gibi o yapabilir. Bu arada arştırdım bu topuzun çok modeli var ancak ilk A3 8p ile çıkmış iç mekanizması önemli olan

    Şu topuzda güzel

    2F2F Mazisi..

  8. #8
    Senior Member pepelepew Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    21-Haziran-2010
    Nerden
    Istanbul
    Mesaj
    884
    Vay bu daha güzelmiş hatta
    Valla hangisi olursa ben razıyım arabada tek sevmediğim nokta vites topuzu resmen kazulet

  9. #9
    Senior Member HaKoTT Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    01-Kasım-2010
    Nerden
    İstanbul
    Mesaj
    4,641
    sağdan basmalı mandallı vites topuzu ise tek problem stronic şanzımanın önden tuşlu olması. onun içinde o içindeki mandalı ısıtıp çeviriyorlar ama sonra kopabiliyor. Benim TT de başıma gelmişti çok uğraştım.

    Ama şimdi teknoloji gelişti tabi 3d printerle o parça tekrar dökülüp oraya koyulabilir. Ama o parçayı değiştirmek için şanzımanı indirip açmak gerekiyor sanırım.

    Tabi bu benim dediğim stronic eski tip topuzdan yenisine geçmek içindi. Multitronic den s tronic topuza farklı veya daha basit bir uygulama olabilir bi araştırın derim.
    TT

  10. #10
    Senior Member pepelepew Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    21-Haziran-2010
    Nerden
    Istanbul
    Mesaj
    884
    Hay Allah
    İşte bunu okuyunca biraz tırstım ve vazgeçmedim değil ben direkt başlık değişir diye düşünmüştüm tık tık bitiririm diye böyle alengirli bir iş olursa hiç bulaşmam.