1. #1
    Junior Member
    Üyelik Tarihi
    08-Mart-2016
    Nerden
    ANKARA
    Mesaj
    21
    Merhaba Arkadaşlar Audi a3 2015 cabrio aracım var.

    Aşağıdaki Resimdeki Hatayı vermekteydi.









    Servis Araşırı derecede fazla ücret istedi. Bu duruma çok sinirlendim ve çözüm yolu aramaya başladım.
    Elektrik işlerimi yapan ustama gittin çözüm aramaya başladık benim gaz vermemle birazda onun hevesiyle hadi söküp içine bakalım dedik.
    ilk başta bir sorun bulamadık vites kolu mekanızmasının kartı sağlam görünüyordu. İçinde bulunan küçük bir siviç vardı. vites kolunda bulunan dügmeye bastıgınızda vites ileri geri hareket ettiren düğmenin siviçi. onu inceledik bir çalışıyor bir calısmıyor gibi geldi bize sökmüşken değişelim dedik hurdandan bir siviç uydurduk. 5 aydır sorunsuz hatasız bır şekilde kullanmaktayım.


    Orjınal ürün linki https://audi.7zap.com/tr/ra/audi+a3+.../7/713-713010/

    Resmini çektim benim aracımın siviçini bu linkte bulabilirsiniz https://ibb.co/L07Dtxg

    Not aracına altında bir işlem yapmanıza gerek yoktur. egzozu sokmek gibi . sadece sizi yoracak olan kısım vitez mekanizmasından vites telini çıkarmak olacaktır oda bir tornavida yardımı ile kısa sürede çözülüyor. guzelce vıtes gogsunu sokturun zaten her sey meydana cıkıyor toplamda yavas yavas 40 dk geçmiyor.

    kötü türkçe için özür dilerim klavyem yabancı bir dilde.
    Son düzenleyen intrepid, 04-Aralık-2019 saat 09:38.

  2. #2
    Senior Member
    Üyelik Tarihi
    09-Nisan-2007
    Nerden
    Antalya
    Mesaj
    759
    Sanırım vites kolunu hareket ettirken basılması gereken düğmenin switchi dandik bir marka kullanılmış. Oda bu hatayı vermiş. Servis hiçbir zaman tamirat yapmaz. Audi de zaten bunu istemez. Çünkü başka türlü parça satamaz. Elinize sağlık. Bu arada bir VAG kablo bağlayıp hatayı silmekte fayda var

  3. #3
    Member ayaz Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    29-Aralık-2016
    Nerden
    istanbul
    Mesaj
    44
    Alıntı intrepid Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    Merhaba Arkadaşlar Audi a3 2015 cabrio aracım var.

    Aşağıdaki Resimdeki Hatayı vermekteydi.



    Servis çok fazla ücret istedi vites kolu değişmesi gerek dedi. Benim elektrikçi ile vites kolunu söktük içine baktık kartta problem yok gibiydi. vitesi kolunun üzerinde bulunan düğmeye basınca içinde küçük bir anahtarı açıp kapıyordu. O anahtarı değiştirdik 2 haftadır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum bilginize. garantiniz yoksa boşuna serviste dünya kadar para vermeyin sökme takma 1 saat anahtarı değiştirmek 10dk.
    Geçmiş Olsun Aynı Hata Bende de vardı. Hocam elektrikçinizin yerini ve konumunu verebilirmisiniz yakın zamanda ben de ankara dan geçicem uğramakta fayda var zırtpırt bu hata önüme gelip gelip duruyor =(

  4. #4
    Junior Member
    Üyelik Tarihi
    08-Mart-2016
    Nerden
    ANKARA
    Mesaj
    21
    Tam Olarak Burası : https://www.google.com/maps/@39.9754...7i13312!8i6656
    Adem Oto Elektrik Klima

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik Tarihi
    01-Ekim-2019
    Nerden
    İstanbul
    Mesaj
    1
    Aynı hata bende de var. Acaba tamirat uzun süreli çözüm oldu mu?

  6. #6
    Junior Member
    Üyelik Tarihi
    18-Kasım-2019
    Nerden
    trabzon
    Mesaj
    1
    Aynı hatadan dolayı Trabzon’da servise Bıraktım aracı ve arka planda bir hata problem bulamadıklarını ilettiler . Arabaya yazılım vs yüklenip yüklenmediğini sordular , doğuş oto ile yazışma halindelermiş bakalım ya güncelleme yüklenecek yada parça değişimine gidilecek

    Edit: trabzon bahadır otomotıv sorunbulamadı dogus genel merkez ıle gorusuldu vıtes mekanızması degısmesı gerektıgı soylendı. garantı kapsamından faydalandırılmadı. 5.730 tl fıyat cıkarıldı ındırımlı halı
    Son düzenleyen hemsir33, 23-Kasım-2019 saat 00:44.

  7. #7
    Junior Member
    Üyelik Tarihi
    08-Mart-2016
    Nerden
    ANKARA
    Mesaj
    21
    yaptirdigimdan beri sorunsuz kullaniyorum. bosuna geriksiz paralar harcamayin iyi bir audi elektrikcisi bulun ve hallettirin. postu gunceleldım lutfen tekrar posta bakınız.
    Son düzenleyen intrepid, 02-Aralık-2019 saat 19:40.